SEDL 2011

Blog realizat de catre Centru de resurse DIALOG PRO pentru informare detaliata despre SEDL in Moldova

SEDL , Editia 2013

  7.02.2013

 
Tema principala a ediției din  2013- "Cetățenie activă: votare, partajare, participare"

În Săptămâna Europeană a Democraţiei Locale cetăţenii vor fi motivaţi să participe la procesul decizional la nivel local.
Motivarea cetățenilor de a lua parte la procesul decizional la nivel local va fi în centrul Săptămânii Europene a Democrației Locale (ELDW), care va fi organizată, în acest an, la 14 - 20 octombrie în Europa și în afara ei.
  - a fost aprobată de către noul coordinator politic ELDW, vicepreședinte al  Congresul și membru al Consiliului municipal din Dubrovnik (Croația), Dubravka Suica. 

 28.01.2013

Priorităţile Săptămânii Europene a Democraţiei Locale (SEDL) pentru 2013


La 28 ianuarie 2013, la Paris (Franţa), a avut loc o adunare generală a Săptămânii Europene a Democraţiei Locale (SEDL), în care au fost făcute totalurile pentru ediţia din 2012 şi au fost lansate priorităţile pentru 2013.

Potrivit coordonatorului politic al Săptămânii în 2013, Dubravka Suica, această reuniune a avut ca scop alegerea unei teme generale pentru noua ediţie a SEDL şi a constituit  o oportunitate pentru a face schimb de opinii şi de bune practici între reprezentanţi ai comunităţilor care au participat sau intenţionează să facă acest lucru. Reprezentanţii " Oraşelor de 12 stele" - cei care acorda o importanţă deosebită participării lor la SEDL - au explicat modul în care au reuşit să organizeze campanii de informare pentru cetăţenii lor.

În 2013, coordonatorii SEDL şi-au propus să se concentreze pe implicarea tinerilor în viaţa publică.